Apa Ktk Orang Perlu Ingat!!!

Ku try sikmok sapa sapa kenal, cuba mok ngenal or tauk sapa aku sebenar nya sitok. 
Sebab dari "kenal" yalah, akan ada nya rasa Control nak nulis, nak hati hati apa suma.. and paling ku sik suka... ngegeh2 nak marah2 suroh ubah . Pernah berlaku dolok, and pada duak major blog aku. have to shut it down. Nya akan Jadi Hangat, Idealogi aku..so harus terimak, semua idealogi asal nya ada lah gila. So.. biarlah sik tauk sapa aku.... bhaaa... blog gik juh. 

(ku nulis bahgian tok dalam keadaan sik puas hati..tok lah hasil nya)

Tuesday, 17 November 2015

Thursday, 26 February 2015

Project Baru (Panji Hitam Studio)

Welll..Tumblr seem to be a fail attemp.. ya lah gik gik bila berpasangan ngan orang nok abu abu... abu abu lah ajdi nya.. aku tok kan pengikut alur...

anyway.. aku pun project kinek is... Twitch Studio...

Elgato dah OTW...

insyallah pastok nak ngechek harga for  Blue Yeti COndenser Microphone
and maybe ada rezeki kelak aku nak angkat Astro A40 v2 ...

Well kelak lah nyambong gik...

Tuesday, 31 January 2012

Moving to Tumblr

as aku anngga application tumbler for mac tok lebih menarik…

and.. ngenang aku dah addict ngan video editing and vlogging..


so aku rasa.. tumbler pun fuction to add video jaoh lebih menarik.. and yes.. simple jak aku nak cerita pasal vid aku.. so.. akur asa..

tok lah last post ku dalam Blogger.. we are moving to Tumblerr..



sekian.. sorry blogger.. aku sik terer gilak banyak naip tok.. chowwww…



semua update vlogging ku kelak dengan mudah nya akan berada disitok…


Officially.. this Blog is CLOSED!!!!!!


http://khardafi.tumblr.com (new Tumblr)



Monday, 30 January 2012

Hello Ecto (Blogger Client for OsX)

Testing Ecto Blogger Client for OSX



Tok adalah edit pun text.. dari Ecto client….



































Okay.. tok update Vlogging ku regarding Review/unboxing Application. hahaha... untuk Blogger pun kemudahan lah...







untuk orang macam aku.. akua da Blog untuk bermacam macam benda.. so.. ramey raong sikmok campor adok kan personal blog sidak ngan politik blog sidak..or keagamaan blog sidak...







so.. macam twitter juak... adalah leceh nak masok ke page ya.. mala jak sign in sign out nak tukar tukar id..







so.. macam twitterdect/twitter for mac.. boleh lah kemudahan client ya untuk multiple account dalam sigek client..sekali sign in....







so macam ya juak lah app Ecto tok tek..tapi nya untuk Blogger lah...







ada sigek nk MAcJournal pun.. macam.. complicated gilak..tapi ya nok terbaik lah kata orang... ya kelak lah aku check gik..



sofar.. orang suggest aku guna ecto... so.. kita try lah ecto...







so sama sama lah kita bok nangga nya kat atas ya... any new update aku akan post gik sitok lah...






























































Hello MAcJournal……

TEsting nguna Macjournal for MAc….

errrrrr…Hari Hujan….

Sunday, 29 January 2012

Pencarian yang tak sudah


Pencarian Yang Tak Sudah

Ok.. hampir 2 tahun dah KFCK bukak.. and dah ada lebih dari 1000 orang dah melekat Sticker KFCK di Kereta sidak...
so ngan kata lain..ramey dah padah sebut jak KFCK.. orang di miri kebanyakan nya dah tauk dah...

tapi.... walau pun dah pemes.. tapi masih juak.. ramey gik.. First Timer datang ke KFCK... sikda slowpoke kah aku sikpasti.. tapi suma nok first timer suma madah sidak dah lamak nyarik n susah nyarik jak....

so aku prepare lah.. guna style Vlogging ku... sigek video untuk sidak...
sebab kebanyakan orang nang tauk seney JinHold Aparment tok berada..

aku terharu juak..a da nok nyarik every week.. sik jumpa jumpa...

ramey orang nyuroh ku kuar polah kedey gik..tapi. later lah.. concept aku memula nang bertapok amcam tok.. gik Chef af Home di taman Huising..gik dah lebih 7 tahun bertahan n makin ramey raong datang.. bertapok lallu juak ya....

kira syukur juak lah... bertapok macam tok pun.. oran bercarik...datang..
dari bukak ditengah2 bandar tapi ngarap orang mok mencuba or sikda pilihan jak...

the best thing.. ramey gik customers KFCK ada nok dah datang dari mula mula kedey diperkenal lok...