Tuesday, 31 January 2012

Moving to Tumblr

as aku anngga application tumbler for mac tok lebih menarik…

and.. ngenang aku dah addict ngan video editing and vlogging..


so aku rasa.. tumbler pun fuction to add video jaoh lebih menarik.. and yes.. simple jak aku nak cerita pasal vid aku.. so.. akur asa..

tok lah last post ku dalam Blogger.. we are moving to Tumblerr..



sekian.. sorry blogger.. aku sik terer gilak banyak naip tok.. chowwww…



semua update vlogging ku kelak dengan mudah nya akan berada disitok…


Officially.. this Blog is CLOSED!!!!!!


http://khardafi.tumblr.com (new Tumblr)



Monday, 30 January 2012

Hello Ecto (Blogger Client for OsX)

Testing Ecto Blogger Client for OSX



Tok adalah edit pun text.. dari Ecto client….



































Okay.. tok update Vlogging ku regarding Review/unboxing Application. hahaha... untuk Blogger pun kemudahan lah...







untuk orang macam aku.. akua da Blog untuk bermacam macam benda.. so.. ramey raong sikmok campor adok kan personal blog sidak ngan politik blog sidak..or keagamaan blog sidak...







so.. macam twitter juak... adalah leceh nak masok ke page ya.. mala jak sign in sign out nak tukar tukar id..







so.. macam twitterdect/twitter for mac.. boleh lah kemudahan client ya untuk multiple account dalam sigek client..sekali sign in....







so macam ya juak lah app Ecto tok tek..tapi nya untuk Blogger lah...







ada sigek nk MAcJournal pun.. macam.. complicated gilak..tapi ya nok terbaik lah kata orang... ya kelak lah aku check gik..



sofar.. orang suggest aku guna ecto... so.. kita try lah ecto...







so sama sama lah kita bok nangga nya kat atas ya... any new update aku akan post gik sitok lah...






























































Hello MAcJournal……

TEsting nguna Macjournal for MAc….

errrrrr…Hari Hujan….

Sunday, 29 January 2012

Pencarian yang tak sudah


Pencarian Yang Tak Sudah

Ok.. hampir 2 tahun dah KFCK bukak.. and dah ada lebih dari 1000 orang dah melekat Sticker KFCK di Kereta sidak...
so ngan kata lain..ramey dah padah sebut jak KFCK.. orang di miri kebanyakan nya dah tauk dah...

tapi.... walau pun dah pemes.. tapi masih juak.. ramey gik.. First Timer datang ke KFCK... sikda slowpoke kah aku sikpasti.. tapi suma nok first timer suma madah sidak dah lamak nyarik n susah nyarik jak....

so aku prepare lah.. guna style Vlogging ku... sigek video untuk sidak...
sebab kebanyakan orang nang tauk seney JinHold Aparment tok berada..

aku terharu juak..a da nok nyarik every week.. sik jumpa jumpa...

ramey orang nyuroh ku kuar polah kedey gik..tapi. later lah.. concept aku memula nang bertapok amcam tok.. gik Chef af Home di taman Huising..gik dah lebih 7 tahun bertahan n makin ramey raong datang.. bertapok lallu juak ya....

kira syukur juak lah... bertapok macam tok pun.. oran bercarik...datang..
dari bukak ditengah2 bandar tapi ngarap orang mok mencuba or sikda pilihan jak...

the best thing.. ramey gik customers KFCK ada nok dah datang dari mula mula kedey diperkenal lok...

Saturday, 28 January 2012

Car Vlogging

Hai... bok nak spend sigek post guna account tok... kira.. more blogging pun agenda dari vlog aku di youtube akan dikirim guna Id tok lah.. and more pasal kedey pun.. akan dikirim oleh Chef gemok kita lah... so... tok tek.. bok ngetest molah vlogging pun setup pakey polah banyak amterial nok ekbanyakan nya dapat diharvest masa driving...



so aku polah lah setting... untuk kereta aku. kelak aku ambik nya pun gambar... pakey nok murah lok.. bila ada rezeki lebih kit kelak... nak beli nok GoPro Hero 2 pun cammera ya.. dapat diengkah luar kereta.







bah kelak ku padah gik lah apa aa nokku plah.. amcam sik tenteram jak rasa aku ari tok.. bayak benda ku mok polah.. amcam banyak lallu jak... harap perjalanan system aku okay lah.. so aku nak focus ngan hobby ku vloging nga blogging tok..






SIkda Planning

Ok..sekali lagik.. aku nguna benda lamak untuk dihidukan balit.. sama amcam KFCK ku dolok... ya sebenar nya nama nok diguna ku pakey aku pun Twitter as if aku kenja and suka masak and aku tok gemok... now dah diguna as aku pun KEdey pun nama.. and..thank god semua ya berhasill...

now aku terkial kial mok nguna nama pakey aku pun channel baru dalam youtube ya.. sebab aku sikmok nya campor kedey aku pun.. and nok ya lah molah ku penin.. abnyak nama nok first pilih mesti dah terlambat dah,

contohnya...

Channel nok pakey ekdey ku ya... paksa guna nama nya delarafi.. sikapt nak polah kinkyfatchef dah.. haishhh... kakya nok abru..tah lah.. tuakr tuakr tukar..malas lah aku nak polah baru as nya dah ada fan juak.. susah... gik lah raong kita serawak tok sikda fully bz gilak ngan youtube.. just pakey anngga vid jak...

so kinek tok.. ku polah sigek untuk vlogging aku... link juak kat sitok.. ngan nama nya dah tuakr ku tok tek..as Psycosidealogika juak..tapi video edition...

kkaya nok KFCK ku pakey nok lamak lah....

so aku akan fully utilize lah... MacBookPro tok untuk aku molah great video.. banyak vlogger dapat polah vid sidak menarik sebab ya lah... aku pernah lok molah guna Window maker...yalah.paksa terkial kial..tapi hasil masih juak sikkan sebagus ney....

sofar..banyak2 vid ku kebelakanga tok testing jak.. but akat aku pun channel kat KFCK ya.. dah banyak dah video menu apa suma....


bah.. pukol 6 dah tok..ngerepak mem ku sebelah tok... aku sik tidor2 gik.. eklak nya bangun aku tidor kata nya..boring nya. sikda geng... kali aku terus sik tidor kali... tah lah... sofar... apa nok aku vlog kan kelak..akan ku blog kan juak lah mun aada masa..hopefully ada... gik pun sabtu ahad jak lah aku blogging..s ebab aku attent kelas untuk Final Cut Pro X, Motion 5, ngan After Effect,...

bah..so longg.. hahaha.. apa kah solong...

Wednesday, 25 January 2012

Lamak sik Berbunyi....

Halo Semua... Aku dah Lamak dah menghilang... (at least aku sik guna gimmik aku mok resign)..
just too bz... kakya aku ual laptop ku.. cuba carik ekrja.. kakya bukak bisnes..kakya bz.. and now.. haaa..aku dah ada laptop balit.. and (sik ekdak HP wndow ku lah)... now aku dah ada tooll untuk blogging.tapi.. aku rasa aku akan focus molah Video blogg lah. (Vlog) so.. hpefully every week ada sigek content lah.. sebab time tok aku molah advertisment akey kedey ku juak...

okay.. tok link link lah... Vid ku suma...

http://www.youtube.com/user/SentiasaBetol